NORDIC TIME ATTACK – SVERIGES ENDA ARRANGÖRER AV SM/RM I TIME ATTACK!

OM OSS

Nordic Time Attack – Sveriges enda SM/RM i Time attack!

Vi erbjuder de bästa förutsättningarna för din bankörning, att sätta snabba varvtider och utvecklas som förare. Under trygga förhållanden av utbildade, kompetenta funktionärer, ambulanssjukvårdare, flertalet räddningsfordon och en erfaren organisation med ett stort kunnande – maximerar vi din upplevelse ute på banan med minimala riskmoment.

Upplev bankörning och gemenskap med din bil när det är som bäst, få ett kvitto på din bils setup, din utveckling med tävlingstidtagning under vår säsong.
Nordic Time Attack har en bra mix av Sveriges och Norges roligaste banor med hög FIA-klassning som ständigt utvecklas.

Vi anordnar testdagar och tävlingar där du som älskar bankörning får ett kvitto på din prestation som förare ihop med bilens kapacitet. Vår säkerhet och organisation med alltid flera räddningsfordon och ambulans på plats, bemannade posteringar mm gör att arrangemangen håller den högsta klassen, som också krävs för att vara den SM serien vi är.

Serien drivs genom ett AB med fokus på säkerhet, gemenskap, glädje. Vi vill att både nybörjare ska på ett enkelt sätt komma in i racingen, men samtidigt locka dig som vill tävla på högre nivå och köra om att bli Svensk Mästare i Time Attack.

Vad är Time Attack?

Time Attack är en motorsportgren där det går ut på att köra ett så snabbt varv som möjligt på banan. Oftast har man en begränsad tid på sig så det gäller att inte ligga på latsidan. TimeAttack är ett perfekt sätt att tävla på, dels mot sig själv och dels mot andra.

Historia

Ursprungligen kommer tävlingsformen Time Attack från Japan. Det finns delade meningar om var organiserad TimeAttack kördes för första gången men enligt många så arrangerandes den första tävlingen på den 2,045km långa Tsukuba Circuit i maj 1994 när Rev Speed Magazine anordnade ”Tsukuba Super Battle”.
Vill du också skriva historia? Ta chansen att bli en Svensk Mästare i Time Attack och anmäl dig idag!

Vår vision

Tanken med Nordic Time Attack är att fler skall få känna på vad ”riktig” bilsport handlar om, inte bara i Sverige utan även i Norden. Har du en vanlig gatbil och vill veta vad den går för? Eller har du kanske en extrem banbil där du verkligen vill tänja på gränserna? Då är Time Attack något för dig.