Vad är Nordic Time Attack?

Nedan hittar du all information om årets upplaga av Nordic Time Attack!

TÄVLINGEN

Time Attack – Snabbast vinner!

Time Attack är en motorsportgren där det går ut på att köra ett så snabbt varv som möjligt på banan. Oftast har man en begränsad tid på sig så det gäller att inte ligga på latsidan. TimeAttack är ett perfekt sätt att tävla på, dels mot sig själv och dels mot andra.
Dina resultat från dina bästa tider på samtliga deltävlingar räknas. Att samla seriepoäng och tävla i Time Attack ger en spännande utmaning utöver att sätta dina personbästa varvtider.

Snabbast varvtid vinner!
Samla seriepoäng och tävla om SM/RM titeln

Varje klass har 3 kval med chans att sätta så bra tid som möjligt.

Under tävlingen finns gott om tid att sätta en bra tid. Alla klasser har, förutom uppvärmning, 3 st kval att sätta en så bra tid som möjligt på. Klasserna med flest förare kommer att delas upp i grupper så att det inte blir för mycket trafik på banan.
Tro dock inte att det kommer vara fritt fram på bana, det gäller verkligen att planera sin körning för att få ett så fritt va

Efter att kvalen är avslutade så går de 8 snabbaste förarna i varje klass (utom Club AM som kör final direkt) vidare till ett Top8 kval där det verkligen gäller. Det är nämligen bara de 5 snabbaste förarna i detta kval som går vidare till Final.
I Top8-kvalen startar man i den ordningen som tiderna visar. Det vill säga att bäst tid startar först. Detta kan vara till en extrem fördel att starta först då chansen att få ett fritt varv kanske försvinner för de andra förarna. Det kan ju även vara så att vädergudarna bestämmer sig för att det skall regna och då gäller det att vara snabb så att inte banan hinner bli allt för blöt. Det har hänt förr, vi vet.

Bäst tider går vidare till Top 8 kval.
De 5 snabbaste förarna i Top 8 kvalet går till FINAL

Säkerhet och Organisation

Vår säkerhet och organisation med alltid flera räddningsfordon och ambulans på plats, bemannade posteringar mm gör att arrangemangen håller den högsta klassen, som också krävs för att vara den SM serien vi är.

På tävlingsdagen sker en besiktning av samtliga bilar av SBF som säkerställer att alla tävlande bilar är i gott skick. Detta tillsammans med vagnboksbesiktningen fångar upp bilar som på tävlingsdagen inte håller den kvalité som krävs för att ställa upp i tävlingen, vilket gör att körtiden sällan störs av rödflagg pga bilar som havererar.

Vad krävs för att få tävla?

Du behöver en bil som platsar in i en av våra tävlingsklasser samt en licens.
Vagnbok krävs för de högre klasserna och kontrollen av tävlande bilar utförs av SBF.

Läs mer om våra klasser och hitta din plats på banan!

KLASSER

Licens
För att tävla i Time Attack RM eller SM så krävs en nationell Time Attack licens via Svenska Bilsportförbundet.

Utbildningar för detta sker regelbundet, mestadels digitalt för att det ska kunna passa så många som möjligt.
Vill du ha en Time Attack licens? Kontakta: helene@nordictimeattack.se

För att kunna ta en licens, eller göra ett tillägg så behöver du även vara medlem i en SBF ansluten motorklubb.

Besiktning
På tävlingsdagen sker en besiktning av samtliga bilar av SBF som säkerställer att alla tävlande bilar är i gott skick. Detta tillsammans med vagnboksbesiktningen fångar upp bilar som på tävlingsdagen inte håller den kvalité som krävs för att ställa upp i tävlingen, vilket gör att körtiden sällan störs av rödflagg pga bilar som havererar.

REGLEMENTE

TRACKDAY

Trackday är perfekt för dig som vill testa på bankörning, se vad din bil går för på banan för att kanske senare ta steget upp till att tävla – kom och kör på banan med oss under någon av våra Track Days!

Vi kör 2-3 dagar på samtliga banor där första dagen är en ”Trackday”. Här är alla välkomna att anmäla sig, även utanför de som tävlar. Man får chansen dagen innan tävling, att testa sin bil på banan i samma trygga förhållanden som en tävlingsdag, men utan tidtagning. Det ger dig som chaufför en chans att testa din bil och utrustning ordentligt, med den bästa säkerheten på plats.

Vilka får köra Track Days?

Alla bilar som är besiktade och godkända får köra på banan under våra Track Days. Ingen tidigare erfarenhet av bankörning krävs av dig som förare, vilket utgör en möjlighet för alla att testa på bankörning.

Vad behöver jag ta med?

Du behöver ha heltäckande klädsel i bomull, alternativt godkänd overall, hjälm samt handskar.

Licens

För att köra Track Day ordnas en licens via Svensk Bilsports app på plats efter SBFs reglemente för enkel bilsport, som gäller över tid. Ingen utbildning krävs.

Datum och plats

Mantorp – Arrangeras av Checker Consulting
18 Augusti – Mittsverige
15 September – Kinnekulle

Upplägg under dagen

Körningen under Track Days är uppdelat i 3 klasser efter nivå. Klasserna kör på ett rullande schema i 20 minuter intervall från klockan 9-16.

Pris

Trackday enstaka:
CLUB AM: 2000kr
Övr. Klasser: 2500kr
2000kr för alla klasser (Gäller endast Mantorp den 2/6)

Tävling enstaka: CLUB AM: 3000kr Övriga klasser: 4500kr

Paketpris Trackday+Deltävling samma helg:
CLUB AM: 4500 kr
Övr. Klasser: 6500 kr

En uppsättning dekaler/nummerlappar ingår i startavgiften, behövs fler dekaler under säsongen så går detta att beställa 2v före varje deltävling och då till självkostnadspris plus 10%.

DELTÄVLINGAR 2023

Våra event 2023 anordnas på Sveriges bästa banor!

Vi kör 2-3 dagar på samtliga banor, där första dagen är en ”Trackday” där alla är välkomna att anmäla sig, även utanför de som tävlar. Andra dagen är en tävlingsdag.

LÄS MER OM ÅRETS BANOR

juni 2023

Mantorp3 Juni 2023

juni 2023
augusti 2023

Mittsverige


18-20 Augusti 2023

augusti 2023
september 2023

Kinnekulle Ring


15-16 September 2023

september 2023
september 2023

Gelleråsen


30 September 2023

september 2023

ÖVRIGT

MENY

ANMÄLAN 2023

KLASSER

KALENDER

FÖRARE

REGLER

RESULTAT

KONTAKT

FRÅGOR & SVAR